Tuńczyk w oleju RIO MARE - Bottega Del Gusto

Kategoria: Ryby i owoce morza

Tuńczyk w oleju RIO MARE

Opis:

Od niepamiętnych czasów Rio Mare w oliwie z oliwek jest najbardziej popularnym i lubianym tuńczykiem we Włoszech. Sekret jego popularności tkwi w wyjątkowym i niepowtarzalnym smaku, uzyskanym w wyniku niezwykle starannego doboru najlepszej jakości surowców, takich jak wysoko cenione gatunki tuńczyka. Rio Mare poddaje je starannej obróbce dbając, aby na Wasze stoły trafił tuńczyk najwyższej jakości. Smaczny i delikatny, tak delikatny, że można go podzielić paluszkiem chlebowym grissino. Proces przetwarzania tuńczyka Rio Mare jest niezwykle prosty: tuńczyk jest gotowany na parze, a następnie ręcznie przetwarzany, dokładnie tak, jak czyniono to w dawnych czasach by zapewnić najwyższą czystość i najdoskonalszą jakość rybiego mięsa.

Idealny składnik wszelkich sałatek i innych dań z użyciem tuńczyka (omlety, dania z ryżem, makaronem). Mięso tuńczyka jest smaczne, bogate w witaminy A i D, a jednocześnie lekkostrawne i małokaloryczne.

Skład: olej słonecznikowy, tuńczyk, sól