Obiady - Bottega Del Gusto

Kategoria: Obiady

22 czerwca 2018

Pizza salsiccia e friarielli napoletana to jedna z najbardziej klasycznych potraw kuchni neapolitańskiej. Brokuły i pikantna salsiccia stanowią razem połączenie idealne. Poniżej przepis z wykorzystaniem produktów z oferty naszych delikatesów – szybko, bardzo dobrej jakości i smacznie:)

19 czerwca 2018

Pasta „Nduja e ricotta” to pikantne danie, prosto z kalabryjskiego przepisu. Dlaczego jest wyjątkowe? Ponieważ pozwala w pełni docenić niepowtarzalny smak Nduji. Nduja to miękkie i pikantne salami, wyjątkowy produkt kuchni regionu Kalabrii. Dodatek ricotty delikatnie zmiękcza pikanterię salami i nadaje całości przyjemną świeżą nutę. Przepis na tą znakomitą pastę jest naprawdę prosty i szybki….

6 kwietnia 2018

Prezentujemy zwycięski przepis w naszym konkursie FB: autorstwa Patrizio Giovagnoli.  

17 stycznia 2018

Spaghetti alla carbonara to jedna z najbardziej klasycznych i popularnych potraw we Włoszech (i nie tylko). Wbrew pozorom, Włosi w ogóle nie używają do niego śmietany. Jedynymi składnikami potrzebnymi do powstania idealnej carbonary są dobry makaron, żółtka, włoski ser (Pecorino Romano lub Parmigiano Reggiano), Guanciale lub Pancetta oraz grubo mielony czarny pieprz. Zachęcamy do spróbowania naszego przepisu i wykorzystania…

19 października 2017

Klasyczne, cieniutkie jak papier, lekkie – właśnie takie powinno być prawdziwie włoskie ciasto na pizzę, aby królową potrawy był sos, a królem składniki. Niby każdy wie, ale ciężko wykonać ciasto, które będzie przypominało smak pizzy jedzonej w jednej z restauracji we Włoszech. Poniżej przedstawiamy sprawdzony sposób na jego wykonanie!

12 października 2017

Klasycznie, po włosku – jak przyrządzić prawdziwe Spaghetti Bolognese? Sprawdźcie przepis poniżej: