Historycznie, oficjalna wzmianka o „spaghetto” pochodzi z pierwszego słownika języka włoskiego autorstwa Nicolò Tommaseo i Bernardo Belliniego (1819).
Słowo „spaghetto” zostało uwzględnione jako „męska pojedyncza zdrobnienie spago (wątek)”, a wzmianka jest o „Minestra di Spaghetti” (zupa spaghetti), która jest makaronem wielkości długiej, cienkiej nitki, takiej jak sopracapellini ”.
Ciekawostka: w 1957 roku BBC wyemitowało pierwszy film dokumentalny na temat produkcji spaghetti, a następnego dnia studia telewizyjne zostały zalane rozmowami telefonicznymi od widzów z pytaniem o nazwę producentów i dystrybutorów spaghetti, aby mogli je kupić. Spaghetti jest tak wszechstronne, że można je podawać z dowolnymi przyprawami, od ryb po mięso, od warzyw po ser, ale jest również doskonałe z dodatkiem oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia i posypki parmezanem.
Dostępne w opakowaniach 500 g
Czas gotowania: 12 min – Al dente: 10 min
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.