ANCHOIS FILETTI ACCIUGHE IN OLIO DI GRIASOLE 80g

Kategoria: Ryby i owoce morza

ANCHOIS FILETTI ACCIUGHE IN OLIO DI GRIASOLE 80g

21,00 

Brak w magazynie

SKU: 004336 Kategoria: Tagi: , , , , , , ,

Opis

ANCHOIS FILETTI ACCIUGHE IN OLIO DI GRIASOLE 80g

ANCHOIS FILETTI ACCIUGHE IN OLIO DI GRIASOLE 80g Małe bardzo słone fileciki anchois z sardeli europejskiej w oleju słonecznikowym. Używane wyłącznie jako dodatek lub przyprawa do potraw. Dodaje się je również do pizzy.
Skład: filety anchois 60%, olej słonecznikowy 40%, sól.


Anchois (z hiszp. anchova, ang. anchovy, wym. pol. ãszuạ) – francuskie określenie przetworów z sardeli europejskiej – niedużej, bardzo tłustej ryby o ostrym zapachu i smaku.

W różnych krajach jest różnie podawana: świeża, surowa, wędzona, suszona i solona, w postaci przetworów: filetów, koreczków lub pasty, często konserwowana z dodatkami. Spożywana bezpośrednio lub dodawana do farszów mięsnych, rybnych, past, oliwek, pizzy i sałatek. W Hiszpanii dodawana do oliwek.

W innym znaczeniu – konserwa rybna z silnie solonych sardeli lub innych ryb śledziowatych z dodatkiem przypraw korzennych, serwowana pod postacią filetów, korków lub pasty.


Waga: 80 g

Opinie

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Napisz pierwszą opinię o “ANCHOIS FILETTI ACCIUGHE IN OLIO DI GRIASOLE 80g”

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Masz coś do przedyskutowania?