PULPA Z JEŻOWCA POLPA DI RICCIO SMERALDA 70g

Kategoria: Ryby i owoce morza

PULPA Z JEŻOWCA POLPA DI RICCIO SMERALDA 70g

80,00 

7 w magazynie

SKU: PRZ000017 Kategoria: Tagi: , , , , , , ,

Opis

PULPA Z JEŻOWCA POLPA DI RICCIO SMERALDA 70g

PULPA Z JEŻOWCA POLPA DI RICCIO SMERALDA 70g

Spaghetti ai ricci di mare e bottarga – spaghetti polpa di riccio.
Składniki dania dla czterech osób:
300 g makaronu spaghetti, oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia, bottarga, 140g pulpy jeżowca.
Przygotowanie.
Podgrzać oliwę na patelni z dodatkami i przyprawami wedle uznania
Po ugotowaniu i odsączeniu makaronu wrzucić go na patelnie delikatnie podsmażając.
Do makaronu dodaj pulpę z jeżowca i posyp bottargą.


Jeżowce (Echinoidea, z gr. echinos – jeż + eidos – rodzaj) – gromada morskich zwierząt zaliczanych do typu szkarłupni (Echinodermata), charakteryzujących się kulistym, mniej lub bardziej spłaszczonym, różnorodnie ubarwionym ciałem gęsto pokrytym wapiennymi, ruchomo osadzonymi kolcami. Zamieszkują strefę denną wód słonych o zasoleniu powyżej 20‰ wszystkich stref geograficznych kuli ziemskiej.


Waga: 70g
Skład: Pulpa z jeżowca, sól

Opinie

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Napisz pierwszą opinię o “PULPA Z JEŻOWCA POLPA DI RICCIO SMERALDA 70g”

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Masz coś do przedyskutowania?