Opis
Tarta Bottarga Di Muggine 40G
Tarta Bottarga Di Muggine 40G Pachnąca, otulająca, zdecydowana. Mullet bottarga to wyjątkowy produkt, który należy do starożytnej historii Sardynii. Mówi się, że ponad 3000 lat temu żeglarze feniccy przybyli na wybrzeża naszej wyspy i od nich nauczyliśmy się sztuki solenia i dojrzewania kieszonek jajnikowych barweny.
Dziś, po starannej selekcji i drobiazgowej kontroli manualnej i wizualnej, tylko jaja najwyższej jakości są poddawane starannej obróbce, jedno po drugim. Szanujemy tradycję, ale korzystamy z nowoczesnych technologii, aby zapewnić najlepszy proces produkcji.
Doskonałą bottargę można również rozpoznać po jej kolorze: jeśli ma kolor bursztynowy, jednolity lub z lekkimi niuansami, mamy do czynienia z produktem o nienagannej jakości. Na podniebieniu jego smak jest zdecydowany, otulający i pikantny, z wyraźnym odniesieniem do morza.
Składniki: Jajka barwena lub barwena, sól morska
Alergeny: ryby i produkty rybne
Temperatura przechowywania: przechowywać z dala od źródeł światła i ciepła, po otwarciu przechowywać w lodówce.
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.