Opis
KAPARY W SOLI IPOSEA GR 95 CAPPERI
KAPARY W SOLI IPOSEA GR 95 CAPPERI są niezbędne do Vitello tonnato lub spaghetti alla puttanesca. Dzięki soleniu zachowują typowy korzenny i cierpki aromat. Można je używać także według własnych koncepcji kulinarnych.
Kapary, kapar (Capparis L.) – rodzaj roślin należących do rodziny kaparowatych. Należy do niego ok. 250 gatunków występujących w strefie tropikalnej, tylko 2 gatunki występują w Europie.
Drzewa, krzewy lub pnącza. Charakterystyczną cechą jest występowanie parami hakowatych kolców przy nasadzie liścia (często widoczne są one tylko na niedojrzałych liściach). Kwiaty duże, na długich szypułach, pachnące, koloru białego, kremowego, lub różowego. Owoce guzowatego kształtu i rozwijają się na łodygach wydłużających się powyżej nieodpadającego kielicha.
Waga 60g
Skład: kapary 70%, sól.
GLUTEN FREE
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.