Opis
BABKA Panettone LINEA PASTICCERIA Classico 1000g
BABKA Panettone LINEA PASTICCERIA Classico 1000g to „ponadczasowa” panettone, bogata w miękkie rodzynki i aromatyczną kandyzowaną skórkę sycylijskich pomarańczy i cedru Diamante w Kalabrii. Ciasto, które zachowuje miękkość dzięki naturalnemu zakwasowi.
Ciasto na naturalnym zakwasie o typowym kształcie panettone i powierzchni. Żółta pasta została wzbogacona skórką sycylijskiej pomarańczy, diamentowym cedrem Kalabrii i rodzynkami Sultana. Produkt na naturalnym zakwasie, o typowym kształcie panettone, którego powierzchnia jest cięta typowym cięciem krzyżowym. Żółte ciasto wzbogacone skórką pomarańczy z Sycylii, cytronem z Kalabrii i rodzynkami Sultana
Składniki: Miękka mąka PSZENNA typ “0”, świeże JAJKA z wolnego wybiegu we Włoszech, sułtanki (16%), masło (MLEKO), cukier, kandyzowane “sycylijskie pomarańcze” i kandyzowane “cytryny Diamante-Calabria” (8 %) [Skórka pomarańczy i cytryny w różnych proporcjach (53%), Syrop glukozowo-fruktozowy, Cukier, Zagęszczony sok cytrynowy], Naturalne drożdże na zakwasie (PSZENNE), Świeże żółtko JAJ z wolnego wybiegu we Włoszech , Emulgator: mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych pochodzenia roślinnego, cukier inwertowany, sól, masło kakaowe, aromaty naturalne
MOŻE ZAWIERAĆ: SOJĘ, WSZYSTKIE RODZAJE ORZECHÓW
Produkt zachowuje swoje właściwości przez 9 miesięcy, jeśli jest przechowywany w oryginalnym opakowaniu oraz w chłodnym i suchym miejscu.
Panettone jest tradycyjnym ciastem bożonarodzeniowym wypiekanym według tradycyjnych receptur, a jego receptura jest zbliżona do wypiekanej w okresie świąt Wielkiej Nocy włoskiej colomba.
Oryginalny włoski przysmak, którego sekret tkwi w wielokrotnym zagniataniu ciasta i dokładnym wyrabianiu. Podzielonymi okresami odpoczynku dla prawidłowego wzrostu ciasta.
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.