Opis
CIASTKA CUOR DI MELA JABŁKOWE MULINO BIANCO 300g
Cuor di Mela to kruche CIASTKA CUOR DI MELA JABŁKOWE MULINO BIANCO 300g z pysznym dżemem jabłkowym. Wysoka jakość produktów i prosta receptura sprawiają, że ciasteczka są wyjątkowe w smaku. Idealne jako dodatek do kawy i herbaty.
W celu uzyskania właściwej struktury ciasta istotne jest przesianie mąki. W przypadku ciasta półkruchego proszek do pieczenia należy wymieszać z mąką. Po połączeniu mąki i cukru pudru dodaje się schłodzony tłuszcz poprzez siekanie nożem do uzyskania cząstek wielkości ziaren grochu. Następnie dodaje się żółtka i śmietanę. Żółtka ugotowane na twardo należy uprzednio przetrzeć przez sitko.
Należy unikać kontaktu ciasta z ciepłymi dłońmi, ponieważ podwyższa to jego temperaturę. To prowadzi do zwiększonego użycia mąki, ponieważ łączy się ona z wodą zawartą w tłuszczu. „Przerobione” ciasto kruche nie jest delikatne, jest twarde.
Po wyrobieniu ciasto należy schłodzić (ok. 20–30 minut, na środkowych półkach lodówki), a potem rozwałkować na pożądany kształt i wielkość (odpowiednio do wymiarów formy do pieczenia).
Ciasto kruche piecze się w piekarniku nagrzanym do temp. 200 °, rzadziej 220 °C, przez okres 15 do 30 minut. Pieczenie w niższej temperaturze (i, co z tego wynika, w dłuższym czasie) powoduje „wytapianie się” tłuszczu z ciasta, co pogarsza jego jakość.
Waga:300g
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.