Opis
Ciasto wielkanocne La Delizia MELEGATTI 400 g
Ciasto wielkanocne La Delizia MELEGATTI 400 g Pyszne, miękkie ciasto o powolnym naturalnym zakwasie z sercem świeżej cytryny.
SKŁADNIKI Mąka pszenna, Śmietana cytrynowa 15% (Syrop glukozowy, Cukier, woda, Odtłuszczone mleko w proszku, Masło (Mleko), Sok cytrynowy 1,2% (0,18% gotowego produktu), Żółtko jaja, Aromaty, Zagęszczacze: skrobia pektyna, Konserwant: sorbinian potasu), Świeże jajka, Cukier, cytryna 10% (cukier, woda, sok cytrynowy 20% (2% gotowego produktu), alkohol etylowy, napar ze skórki cytryny 1%, aromaty, zagęstnik: sód alginian), masło (mleko), drożdże naturalne 4% (mąka pszenna, woda, drożdże), emulgator: mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych, syrop glukoza-fruktoza, sól, odtłuszczone mleko w proszku, jogurt w proszku (mleko), aromaty. Torebka aromatyzowanego cukru pudru 4% (cukier, skrobia pszeniczny, aromat cytrynowy, kolor: kurkumina). Może zawierać orzechy i soję.
Colomba jest tradycyjnym ciastem wielkanocnym wypiekanym według tradycyjnych receptur. Kształtem przypomina gołębia, a jego receptura jest zbliżona do wypiekanego w okresie świąt Bożego Narodzenia włoskiego panettone.
Oryginalny włoski przysmak, którego sekret tkwi w wielokrotnym zagniataniu ciasta i dokładnym wyrabianiu. Podzielonymi okresami odpoczynku dla prawidłowego wzrostu ciasta.
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.