BABECZKI Z KAWAŁKAMI CZEKOLADY GLUTEN FREE

Kategoria: Produkty bezglutenowe

BABECZKI Z KAWAŁKAMI CZEKOLADY GLUTEN FREE

17,50 

Brak w magazynie

Opis

BABECZKI Z KAWAŁKAMI CZEKOLADY GLUTEN FREE

Dostępny w naszych delikatesach miękkie  BABECZKI Z KAWAŁKAMI CZEKOLADY GLUTEN FREE MULINO BIANCO

 

Prosty przepis, przygotowany wyłącznie ze składników z naturalnie bezglutenowych surowców na smaczne i lekkie babeczki.


Gluten – mieszanina białek roślinnych, gluteniny i gliadyny, występująca w ziarnach niektórych zbóż, np. pszenicy, żyta i jęczmienia.

Najprostszą z metod pozwalającą stwierdzić, czy dany produkt zawiera skrobię (np. wędlina lub ser), jest test z płynem Lugola lub jodyną. Należy kroplę rozcieńczonego płynu Lugola lub jodyny nanieść na produkt. W obecności skrobi odczynnik zmienia kolor z pomarańczowego na granatowoczarny. Świadczy to o zawartości skrobi w produkcie, a więc o dodatku składników roślinnych, a tym samym produkt może – choć wcale nie musi – zawierać również gluten.

Gluten barwi się na niebiesko pod wpływem nalewki gwajakowej. Pozytywny wynik może być jednak także wynikiem obecności innych białek, np. pochodzących z jaj wchodzących w skład produktu, a więc i ten test nie daje 100% pewności.

Celiakia:
Choroba glutenozależna o charakterze autoimmunologicznym występująca u 1% populacji, związana z wytwarzaniem przez organizm przeciwciał skierowanych przeciwko glutenowi, powoduje uszkodzenie kosmków jelitowych.


Waga:

Opinie

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Napisz pierwszą opinię o “BABECZKI Z KAWAŁKAMI CZEKOLADY GLUTEN FREE”

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Masz coś do przedyskutowania?