Opis
WŁOSKI MAJONEZ CALVE CLASSICA
WŁOSKI MAJONEZ CALVE CLASSICA Przygotowany z prostych i naturalnych składników takich jak olej słonecznikowy, ocet i żółtko jajek. Doskonały do urozmaicenia każdej potrawy, od klasycznych jajek na twardo po pyszne kanapki. Majonezy Calve cieszą się uznaniem we Włoszech dzięki nawiązaniu do tradycyjnych smaków.
Majonez (z fr. mayonnaise) – gęsta emulsja wytwarzana z oleju, żółtek jajek i dodatków smakowych, o szerokim zastosowaniu kulinarnym.
Początkowo wyrabiany ręcznie na bieżące potrzeby, od początku XX wieku także przemysłowo, w postaci dającej się dłużej przechowywać. Głównym składnikiem klasycznego majonezu jest oliwa z dodatkiem surowego żółtka, jako składnika emulgującego, przyprawiona octem winnym lub cytryną, solą i białym pieprzem.
GLUTEN FREE
Pojemność/Waga – 225ml/214g
Składniki: olej słonecznikowy (70%), woda, pasteryzowane żółtko jaja (5%), ocet winny, modyfikowana skrobia kukurydziana, sól, środek zagęszczający (guma ksantanowa), sok z cytryny, aromat.
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.