Opis
Paolini NERO D AVOLA SICILIANO BIOLOG. 750 ML
Paolini NERO D AVOLA SICILIANO BIOLOG. 750 ML Kolor intensywnie czerwony z delikatnie fioletowym rantem. W nosie wyraźne nuty owocowe, z dominującymi aromatami świeżej wiśni, porzeczek, malin i truskawek, uzupełnione o aromaty róży i fiołka i ziołowe niuanse w tle. W smaku wino jest gładkie i jedwabiste, z bardzo krągła i delikatną taniną. Średniej długości finisz pełen owocowego smaku.
Fermentacja z maceracją trwa ok. 8 dni. Następnie moszcz jest delikatnie prasowany i wyciśnięte wino przechodzi fermentację malolaktyczną. Wino dojrzewa najpierw przez minimum 3 miesiące w kadziach cementowych, a przez kolejne 3 w butelkach.
Idealne z daniami mięsnymi oraz bardziej intesywnymi smakowo makaronami oraz serami półtwardymi.
Alkohol 12%
Wino czerwone wytrawne z regionu Sycylia
Temperatura serwowania 18ºC
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.