
Prezentujemy zwycięski przepis w naszym konkursie FB: autorstwa Patrizio Giovagnoli.
Czas przygotowania:30 min
Potrzebne składniki:
350g Makaronu“Farfalle 85 DIVELLA”
2 Fileciki anchois w oleju roślinnym PORTICELLO
Tuńczyk (filety) w oliwie z oliwek extra vergine PORTICELLO 190g
Oliwa z oliwek extra vergine
100% włoska DIVELLA
lampka wytrawnego białego wina
2 ząbki świeżego czosnku
świeża pietruszka
sól
Dodać filety tuńczyka i sól. Po 2 minutach gotowania wlać lampkę białego wina, gotować jeszcze 3 minuty.
Zagotować wodę w garnku i dodać sól. Gdy woda zacznie wrzeć, wrzucić makaron i gotować przez 12 minut (lub według instrukcji na opakowaniu).
Odcedzić makaron i wymieszać go na patelni z przygotowanym sosem.
Na talerzu dodać świeżą pietruszkę.
Smacznego! 🙂