
Pizza salsiccia e friarielli napoletana to jedna z najbardziej klasycznych potraw kuchni neapolitańskiej. Brokuły i pikantna salsiccia stanowią razem połączenie idealne.
Ta pizza to prawdziwe dzieło sztuki kulinarnej które powstało w Neapolu – miejscu uważanym za kolebkę włoskiej kuchni. Właśnie tam, pochodzące z okolic wulkanu Wezuwiusz składniki łączą się w niepowtarzalny sposób, tworząc danie, które cieszy się ogromnym zainteresowaniem nie tylko w Italii, ale i na całym świecie.
Jeśli szukasz pysznej i oryginalnej pizzy, pizza salsiccia e friarielli napoletana jest doskonałym wyborem. Zaskocz swoich bliskich tą wyjątkową włoską potrawą i pozwól, by aromaty Neapolu przeniosły Cię w magiczny świat smaków.
Poniżej przepis z wykorzystaniem produktów z oferty naszych delikatesów – szybko, bardzo dobrej jakości i smacznie:)
Czas przygotowania:20 min
1 kulka gotowego ciasta na pizze Bottega del Gusto
1 kulka mozzarelli
1/3 słoiczka Friarielli alla napoletana (odsączonego)
1 szt. Salsiccii
Świeża papryczka chilli (opcjonalnie)