
Lato skłania do wyboru nietypowych połączeń smakowych. Gdyby tak zmiksować spaghetti z czymś, z czym zazwyczaj się go nie zestawia? Zapewniamy – makaron z awokado to doskonałe, wakacyjne połączenie, które zagości na stołach również w inne pory roku!
Jak je przygotować? Wszystko, czego potrzeba, to podstawowe składniki w każdej kuchni, czyli spaghetti, oliwa z oliwek i Parmigiano Reggiano. Ważne są także świeże warzywa i owoce, takie jak awokado, bazylia i sok z cytryny. Awokado sprawi, że makaron będzie kremowy i gęsty. Aż trudno uwierzyć, że w tym daniu nie będzie mleka ani śmietanki!
Czas przygotowania:15 minut
Makaron spaghetti
3 awokado
Świeża bazylia
Sok z cytryny
Oliwa z oliwek
Parmigiano Reggiano
Sól
Pieprz
Smacznego!