Czekoladowa tarta bez pieczenia z kremu Pan di Stelle – przepis - Bottega Del Gusto - strona

Czekoladowa tarta bez pieczenia z kremu Pan di Stelle

Desery
Czekoladowa tarta bez pieczenia z kremu Pan di Stelle
28 maja 2020

Przepis na: Czekoladowa tarta bez pieczenia z kremu Pan di Stelle

Czekoladowa tarta bez pieczenia z kremu Pan di Stelle to świetny pomysł na szybkie ciasto bez wpadki. Mocnoczekoladowe wyjątkowe połączenie kakao, 100% włoskich orzechów laskowych oraz ciasteczek Pan di Stelle sprawi, że raz podana z pewnością na stałe zagości w sercach domowników i gości. Krem Pan di Stelle doskonale smakuje na świeżym pieczywie, naleśnikach, ale także idealnie sprawdza się jako dodatek do ciast, nadzienie do tart czy innych deserów. Gwiezdne ciasteczka Pan di Stelle to pyszne czekoladowe ciasteczka udekorowane lukrowymi gwiazdkami. Wyprodukowane ze starannie dobranych i najlepszej jakości składników. Są idealne do kawy lub herbaty, ale również do przygotowywania znakomitych spodów do tarty.

Czy znacie kogoś, kto nie uwielbia czekolady, z jeszcze większą ilością czekolady i orzechów laskowych? Tarta z gwiezdnego kremu i ciasteczek Pan di Stelle podbije serca nie tylko dzieci, ale także i dorosłych. Jej przygotowanie jest niezwykle proste i szybkie, a radość pozostaje na dłużej 🙂

Włoskie produkty do jej przygotowania znajdziecie w naszych stacjonarnych delikatesach Bottega del Gusto oraz naszym sklepie online. Pan di Stelle to niezwykle popularny włoski producent słodkości. Ich produkty są sprawdzone i godne zaufania. Elementem charakterystycznym i jednocześnie unikalnym dla ciastek Pan di Stelle są maleńkie gwiazdeczki z lukru, które ozdabiają prawdopodobnie najlepsze kruche ciasteczka na świecie 🙂

Buon appetito!

Składniki

Ciasto (spód tarty)

– 1 opakowanie 350g ciasteczek Pan di Stelle (link do zakupu)

– 120g roztopionego i następnie lekko schłodzonego masła

Nadzienie:

– 1 opakowanie Pan di Stelle Crema (link do zakupu)

– 250g sera mascarpone

Sposób przygotowania

1) Ciastka Pan di Stelle pokrusz blenderem, cały czas mieszając dawać roztopione masło. Mieszać składniki do idealnego połączenia, aż osiągnie konsystencję „mokrego piasku”.

2) Formę lub blaszkę na tartę (ok. 30x20cm) delikatnie posmarować masłem. Wyłożyć na nią wcześniej przygotowaną masę z ciasteczek, dociskając dokładnie łyżką. Pamiętaj, aby docisnąć krawędzie. Odłożyć do schłodzenia w lodówce, w międzyczasie przygotować nadzienie.

3) Do miski dodać Pan di Stelle Crema oraz mascarpone, całość miksować aż do uzyskania gładkiej masy. Tak zmieszany krem wyłożyć na wcześniej schłodzony spód tarty. Ładnie wygładzić łyżką. Można udekorować posiekanymi orzechami włoskimi i bitą śmietaną.