
27 marca 2022
Idzie wiosna, a na wiosnę nietypowe włoskie połączenia smakowe to coś, co jeszcze bardziej lubimy! Niewątpliwie należy do nich tagliatelle con merluzzo, czyli tradycyjny włoski makaron z dorszem. To danie z połączy ze sobą aromaty wiosny i delikatność lata. To wszystko za sprawą użycia świeżych warzyw, ryby oraz cytryny, która wzbogaca potrawę.
Tagliatelle można rzecz jasna zrobić własnoręcznie, jednak w Bottega del Gustu polecamy oryginalny włoski makaron, który w kilka minut można przygotować w domu (SPRAWDŹ TUTAJ). Do przepisu należy użyć również świeżej oliwy z oliwek. Ich szeroki wybór można znaleźć na naszej stronie internetowej (SPRAWDŹ TUTAJ). Te składniki sprawią, że tagliatelle con merluzzo będzie obfitował we smaki, których długo się nie zapomni!
Czas przygotowania:30 minut
500 g tagliatelle
500 g dorsza
sól
pieprz
cukinia
marchew
natka pietruszki
20 ml oliwy z oliwek
cytryna do smaku
Buon Appetito!