
11 stycznia 2022
Tagliatelle con pesto e pomodorini arrostiti to prawdziwy przysmak! Ten bardzo prosty przepis jeszcze bardziej uwydatnia jeden z najpopularniejszych i najsmaczniejszych sosów tradycji liguryjskiej, czyli pesto, łącząc go ze słodyczą urzekających czerwonych pomidorów.
Domowe pesto ma zupełnie inny smak, a przygotowanie go jest naprawdę szybkie i łatwe. Dobrze doprawione otuli tagliatelle swoją kremową konsystencją. Dodatkowo nada daniu odrobinę koloru i oryginalności, dbając o naprawdę przyjemny i niepodrabialny kontrast smaków na podniebieniu.
Czasu na przygotowanie dania nie potrzeba wiele, a z pewnością zaskoczy ono próbujących swoją oryginalnością. Podstawą jednak jest to, by zadbać o najlepszej jakości składniki. Należą do nich między innymi makaron tagliatelle De Cecco, który można dostać w Bottega del Gusto, czy też oliwa z oliwek Biolevante Grezzona.
Jak więc przygotować tagliatelle con pesto e pomodorini arrostiti?
Czas przygotowania:20 minut
Smacznego!