Gnocchi z kremem kasztanowym, pancettą i aromatycznymi ziołami: przepis - Bottega Del Gusto - strona

Gnocchi z kremem kasztanowym, pancettą i aromatycznymi ziołami

Kolacje
Gnocchi z kremem kasztanowym, pancettą i aromatycznymi ziołami
24 kwietnia 2020

Przepis na: Gnocchi z kremem kasztanowym, pancettą i aromatycznymi ziołami

Niestandardowe połączenia często okazują się tymi najsmaczniejszymi. Gnocchi z kremem kasztanowym, pancettą i aromatycznymi ziołami to wyjątkowe danie, które może zagościć w Twoim menu na stałę!

Pysznie i szybko! Gnocchi Divella są niezwykle proste w przygotowaniu. Mięciutkie, ziemniaczane kluski, doskonale skomponują się z aromatycznymi ziołami, a delikatnie słodki i wyrazisty smak kremu kasztanowego nada oryginalnego smaku całemu daniu.
KREM KASZTANOWY ZUEGG jest zdrowym zamiennikiem kremów czekoladowych i orzechowych. Doskonale pasuje nie tylko do ciepłych potraw i deserów, ale także idealnie odnajdzie się w połączeniu z pieczywem, tostami i naleśnikami.

Włoskie produkty do przygotowania tego dania znajdziecie w naszych stacjonarnych delikatesach Bottega del Gusto oraz naszym sklepie online.

Wypróbuj w swojej kuchni.

Składniki

20 g startego parmezanu
Sól
1 łyżka kremu kasztanowego ZUEGG (link: krem kasztanowy)
60 g masła
500 g gnocchi (1 opakowanie Divella Gnocchi) (link: Gnocchi Divella)
Zioła aromatyczne do wyboru (szałwia, rozmaryn, majeranek)
80 g Pancetty

 

 

Sposób przygotowania

KROK 1.
Rozpuść masło na małym ogniu, dodaj aromatyczne zioła
KROK 2.
Ugotuj gnocchi Divella w osolonej wodzie, zgodnie z instrukcją podaną na opakowaniu (około 3 minuty). Jak tylko wyjdą na powierzchnię, osusz je ostrożnie i dopraw roztopionym masłem z aromatycznymi ziołami.
KROK 3.
Pancettę pokrój w paski i przysmaż na nieprzywierającej, dobrze rozgrzanej patelni.
KROK 4.
Całość wymieszaj, dodaj krem kasztanowy ZUEGG i starty parmezan.