Wino Tygodnia Monteselva - Bottega Del Gusto

Wino tygodnia Monteselva

Monteselva: Odkrywaj Abruzję w Każdym Kieliszku

W sercu malowniczego regionu Abruzja, gdzie góry spotykają się z morzem, znajduje się winnica Monteselva. To miejsce, które jest nie tylko oazą tradycji winiarskiej, ale także prawdziwym hołdem dla smaków i aromatów Abruzji.

Duma Tradycji

Historia winnicy Monteselva sięga już trzech pokoleń. To rodzinna tradycja, przekazywana z ojca na syna, która zawsze była wypełniona pasją i oddaniem dla wina. To zaangażowanie w proces tworzenia wina czuć w każdym kroku, od uprawy winorośli po butelkowanie trunków.

Abruzja – Raj dla Winiarzy

Aby zrozumieć, dlaczego wina Monteselva są tak wyjątkowe, warto przyjrzeć się miejscu, gdzie rosną te winogrona. Abruzja, znana jako “zielone płuca Europy,” to region o wyjątkowych warunkach klimatycznych. Położony między morzem a górami, oferuje wyjątkową paletę krajobrazów.

Właśnie tutaj, w tym malowniczym regionie, Monteselva znajduje swoje winnice. To idealne połączenie ziemi, klimatu i pasji, które daje życie wyjątkowym winom.

 

POZNAJ WINO TYGODNIA – SKORZYSTAJ Z PROMOCJI

Jeśli zawsze marzyłeś o podróży do Abruzji, teraz masz okazję odkryć jej smaki w promocyjnej cenie. Wszystkie  wina  Monteselva teraz w wyjątkowej, obniżonej cenie.

W dniach 04- 10.09 obowiązuje promocja:

👉 10% rabatu przy zakupie już 1 butelki wina Monteselva,

👉 15 % rabatu przy zakupie od 6 butelek wina Monteselva.

Wśród szerokiej oferty win posiadamy m.in. etykiety:

  • Montepulciano d’Abruzzo– wino czerwone, flagowy trunek winnicy. Głębia smaku i wyraziste aromaty czynią to wino idealnym towarzyszem wieczornych spotkań i romantycznych kolacji.Idealnie nadaję się do: pierwszych dań, wzbogacone drugimi daniami na bazie mięs, wędlin i serów
  • Cerasuolo – Cerasuolo, różowe wino Monteselva, jest zarówno delikatne, jak i owocowe. Doskonale komponuje się z sałatkami, daniami z owoców morza i kuchnią śródziemnomorską. To wino przenosi Cię na plażę nad Morzem Śródziemnym. Doskonałe do pierwszych i drugich dań na bazie białych mięs i zup rybnych.
  • Trebbiano – wino białe, Trebbiano to białe wino o świeżym charakterze, idealne na upalne dni lub jako aperitif przed obiadem. To rześkie i orzeźwiające doświadczenie smakowe. Doskonałe do pierwszego i drugiego dania na bazie ryb oraz do białych mięs.
  • Pecorino – Pecorino to wino czerwone o wyjątkowej elegancji i wyrafinowaniu. Doskonale pasuje do dań kuchni włoskiej, podkreślając ich smaki. Doskonałe do głównych dań na bazie czerwnego mięsa oraz wędlin i serów.

Uwaga! Oferta obowiązuje tylko w delikatesach stacjonarnych:

Bottega del Gusto – delikatesy, winiarnia i kawiarnia
ul. K. Gierdziejewskiego 7
02-495 Warszawa-Ursus

Bottega del Gusto – delikatesy, winiarnia i restauracja
ul. Jana Kazimierza 23
01-248 Warszawa – Wola