Pecorino i Montepulciano – rodzaj sera i toskańskie miasto, czy szczep winogron? Dla osób poznających dopiero świat win te nazwy mogą wprowadzacie lekkie zmieszanie, gdy zobaczymy je na etykiecie win. Czemu wino z Abruzji ma w nazwie słynne toskańskie miasto, a inne kojarzy się z serem z owczego mleka? Co maja wspólnego i najważniejsze – jak smakują i do czego warto je podawać?
Poznawanie świata win to nieustanna zabawa i wspaniała przygoda. W naszym cyklu degustacji mamy przyjemność prezentować Państwu kolejne regiony Włoch, style ich win oraz dzielić się nasza pasja do nich.
Z przyjemnością zapraszamy na degustację win z winnic Terra d’Aligi oraz Cantina Antonini w dniu 07.05.22 o godzinie 19:00 w naszym lokalu na Ursusie.
Degustacja połączona jest z poczęstunkiem złożonym z przysmaków dostępnych w naszej ofercie wędlin, serów i nie tylko.
Jest to doskonała okazja do poznania win „na codzień” i przekonanie się ile magii kryje się w winach innych niż Primitivo 🙂
Podczas degustacji przedstawimy Państwu poniższe etykiety: