Świeże trufle prosto z Włoch powracają do naszych delikatesów w Warszawie. W naszej najnowszej dostawie możecie się cieszyć zarówno białymi truflami, jak i czarnymi jesiennymi truflami. Przyjrzyjmy się bliżej tym kulinarnym skarbom.
Biała trufla (Tuber magnatum Pico) to prawdziwy symbol luksusu i jedna z najbardziej poszukiwanych trufli na świecie. Jej intensywny, a jednocześnie delikatny aromat jest najlepiej doceniany, gdy trufla jest spożywana na surowo, krojona na cienkie plasterki za pomocą specjalnej tarki. Nie zalecamy łączenia białej trufli ze zbyt skomplikowanymi daniami, ziołami lub serami pleśniowymi. Jej wyjątkowy charakter jest doskonały sam w sobie. Świetnie podkreśla proste włoskie dania, takie jak tagliatelle z masłem, risotto z serem Parmigiano, smażone jajka lub nawet kreatywne desery.
W naszych delikatesach oferujemy białe trufle First Choice. Co oznacza “First Choice”? To trufle o nieregularnym kształcie, czasami z niedoskonałościami w miąższu, które dodają im charakteru. W naszej ofercie znajdziecie różne rozmiary trufli, od 10 do 14 gramów.
Czarna jesienna trufla (Tuber uncinatum Chatin) cieszy się dużą popularnością nie tylko we Włoszech, ale także we francuskiej kuchni. Najlepiej smakuje, kiedy jest krojona na cienkie plasterki za pomocą specjalnej tarki, albo w wersji zmielonej, aby dodać smaku różnym potrawom w kuchni. Czarna jesienna trufla jest wyjątkowo smaczna, zarówno na surowo, jak również po podgrzaniu przez kilka minut, aby uwolnić jej pełny bukiet smaków i aromatów.
W naszych delikatesach dostępne są zarówno czarne jesienne trufle w rodzaju For Kitchen, jak i First Choice. “For Kitchen” oznacza, że trufle mogą mieć pewne niedoskonałości w wyglądzie, ale nie wpływa to na jakość. Czarna jesienna trufla dostępna będzie w różnych rozmiarach, od 5 do 14 gramów.
Zapraszamy do naszych delikatesów, aby odkryć różnorodność i wyjątkowy smak tych niezwykłych skarbów kulinarnych.
Jeżeli chcesz się dowiedzieć więcej na temat trufli, jej przygotowania do spożycia i przechowywania, sprawdź nasz artykuł o świeżych truflach.