Bottega del Gusto to nie tylko wysokogatunkowe delikatesy wloskie, ale takze miejsce oferujace wyjatkowa mozliwosc degustacji wiekszosci produktow. Na miejscu serwujemy tradycyjne wloskie przekaski i slodkosci (jak Tiramisu, Cannoli Siciliani, tarty), wypiekamy rogaliki oraz serwujemy prawdziwa wloska kawe. Kazdego dnia proponujemy starannie opracowana kompozycje menu sniadaniowego na miejscu oraz na wynos. Okazjonalnie, zgodnie z kalendarzem wloskich swiat, serwujemy tradycyjne przysmaki oraz na specjalne zamowienia przygotujemy tradycyjne desery.
Nasze MENU:
CAPRESE
Swiezy pomidor i mozzarella z bazylia
i oliwa
BURRATA Z DODATKAMI
Wloski ser w formie woreczka z delikatnie
plynnym srodkiem, rukola, pomidorki cherry,
podawany z pieczywem
CARPACCIO DI BRESAOLA
Cienkie plastry poledwicy wolowej
podawane z rukola, kaparami, dodatkiem
oliwy z oliwek, posypane platkami Grana
Padano
TAGLIERE FORMAGGI
Deska wloskich serow (Grana Padano,
Pecorino Romano, Gorgonzola, Asiago),
podawana z miodem.
Porcja dla jednej osoby
TAGLIERE SALUMI
Deska wloskich wedlin. Prosciutto
di Parma, Spianata Piccante, Salame,
Porchetta. Porcja dla jednej osoby
AFFETATI MISTI
Talerz wloskich specjalow skladajacy
sie z wedlin, serow oraz dodatkow z zalewy
I n s a l a t e
INSALATA TONNO
Tunczyk, oliwki, suszone pomidory, karczochy,
cebulki w occie balsamicznym, salata z
dodatkiem oliwy
INSALATA GORGONZOLA E PERA
Gorgonzola, gruszka, orzechy wloskie,
podawane na lisciach szpinaku,
z dodatkiem oliwy truflowej i figowego
kremu balsamicznego
INSALATA SIMMENTHAL
Delikatne mieso wolowe w galarecie
warzywnej, pomidorki cherry z wymieszane
z bazyliowym pesto, karczochy, oliwki,
cebulki w occie balsamicznym
INSALATA BRESAOLA E MOZZARELLA
Cienkie plastry poledwicy wolowej,
mozzarella, kapary, salata, pomidorki cherry,
oliwy
B r u s c h e t t e
POMODORO FRESCO E BASILICO
Duza grzanka z pomidorami, czosnkiem
i swieza bazylia
SPECK E TALEGGIO
Duza grzanka z serem taleggio, podawana
z tradycyjna wedzona szynka
PORCHETTA, PATE OLIVE, MOZZARELLA
Duza grzanka z tradycyjna wloska pieczona
wieprzowina, podawana z pasta z oliwek
i mozzarella
D e s s e r t
CORNETTO
Tradycyjny chrupiacy, wloski rogalik
CANNOLI SICILIANI
Slynny wloski deser – kruche rurki
nadziewane kremem z ricotty
Do wyboru: 3 mniejsze cannoli lub 1 duze
TIRAMISU
TORTA DELLA CASA
Wybor wloskich ciast domowych
C a f f e t t e r i a
ESPRESSO
ESPRESSO DOPPIO
AMERICANO
CAPPUCCINO
LATTE
HERBATA
CZEKOLADA
SOK ZE SWIEZYCH OWOCOW
pomarancz, grejpfrut, mix