Farfalle Al Tonno Alla Patrizio – przepis na makaron z tunczykiem - Bottega Del Gusto

Farfalle Al Tonno Alla Patrizio

Lunch
Farfalle Al Tonno Alla Patrizio
6 kwietnia 2018

Prezentujemy zwycięski przepis w naszym konkursie FB: autorstwa Patrizio Giovagnoli.

 

Składniki

Potrzebne skladniki:

350g Makaronu

“Farfalle 85 DIVELLA”

 

2 Fileciki anchois

w oleju roslinnym PORTICELLO

 

Tunczyk (filety) w oliwie z oliwek

extra vergine PORTICELLO 190g

 

Oliwa z oliwek extra vergine

100% wloska DIVELLA

 

Lampka wytrawnego bialego wina

 

2 zabki swiezego czosnku

 

Swieza pietruszka

 

Sol

Sposób przygotowania
  1. Wyciac 2 zabki czosnku i umiescic je na patelni wraz z 2 filetami anchois, dodac oliwe z oliwek. Gotowac na srednim ogniu 3 min
  2. Dodac filety tunczyka i sol. Po 2 minutach gotowania wlac lampke bialego wina, gotowac jeszcze 3 minuty
  3. Zagotowac wode w garnku i dodac sol, gdy woda wrze wrzucac makaron i gotowac przez 12 minut
  4. Osuszyc makaron i wymieszac na patelni z sosem
  5. Dodac swieza pietruszke na talerzu

Smacznego!:)