Deska wędlin to świetna propozycja, którą można dostosować do indywidualnych preferencji smakowych. Niezależnie od okazji dobrze skomponowany półmisek wędlin zawsze zrobi wrażenie. Przygotowanie takiej deski jest proste, a dzięki różnorodności włoskich specjałów, każdy znajdzie coś dla siebie. Wzbogacona o ciekawe dodatki, deska włoskich wędlin, na przykład z prosciutto z melonem, stanie się ozdobą każdego stołu i gwarantem udanego spotkania towarzyskiego.
Włosi, mistrzowie wędlin, często podają je bez chleba, wybierając za to inne dodatki, które doskonale podkreślają ich smak i teksturę. Sugerujemy, aby na swojej desce wędlin umieścić co najmniej cztery różnorodne rodzaje – różniące się smakiem, aromatem i strukturą, aby stworzyć pełną smaków kompozycję.
Oto włoskie wędliny, które warto uwzględnić w swojej tagliere di salumi:
Każda z tych wędlin wnosi do deski odmienny charakter, od łagodnych nut po wyraziste, pikantne akcenty, dzięki czemu Twoi goście będą mieli okazję skosztować pełnej palety włoskich smaków.
Wloskie produkty do przygotowania dania znajdziesz w naszych wloskich delikatesach Bottega del Gusto.
Sposób przygotowania
Buon appetito!
Zdjecie symboliczne